Výlet z Pece pod Sněžkou na Sněžku a po hřebenech zpět do Pece

Vydejte se na výlet na hřebeny Krkonoš a navštivte krásy zdejší chráněné přírody. Výlet nabízí různé alternativy, takže si jej můžete složit dle svých představ. Výlet začíná z Pece pod Sněžkou a prvním cílem je nejvyšší vrchol České republiky – hora Sněžka. Můžete si vybrat dvě varianty, jak se na ni z Pece dostat.

Lanovou dráhou z Pece na Růžovou horu a v případě vhodného počasí pokračovat i dále lanovkou na Sněžku, nebo z Růžové hory pokračovat pěšky po žluté značce až na vrchol Sněžky. Tato pěší část není příliš náročná. Její začátek je poměrně rovný a vyšší převýšení začnete zdolávat až pod vrcholem Sněžky.

Pěší trasou přes malebný Obří důl po modré značce. Cestou uvidíte nádherné výhledy na hřebeny Krkonoš a zažijete krásnou postupně stoupající procházku až ke kapličce v Obřím dole. Od ní vede dále již zpevněná horská cesta, která začíná stoupat po úbočí Sněžky. Půjdete okolo bývalé kovárny přes vodopád Rudného potoka tekoucí ze Sněžky. Postupným stoupání se dostanete až na Obří sedlo odkud se můžete vydat na Sněžku po červené značce.

Ze Sněžky scházíme na rozcestí u Slezského domu na Obřím sedle a pokračujeme dále po modré trase přes Úpské rašeliniště po naučné stezce „Dědictví doby ledové“ až k Luční boudě. Od ní pokračujeme po červené značce k Památníku obětem hor. Od památníku scházíme postupně dolu k horské chatě Výrovce. Nyní máte znovu na výběr dvě alternativy Vaší cesty.

Od Výrovky se můžete vydat postupně již do Pece pod Sněžkou. Půjdete po zelené značce až na Richtrovy boudy a od nich si můžete vybrat jednu z červených tras, které vedou do Pece pod Sněžkou. Jedna vede přes Zelený důl a druhá přes Modrý důl.

Pokud si chcete trasu ještě o něco prodloužit pokračujte po červené trase až na Chalupu na Rozcestí. Od ní máte znovu na výběr dvě varianty. Kratší trasa je po zelené značce rovnou do Pece pod Sněžkou nebo si můžete ještě udělat malý výšlap na Liščí horu, ze které budete po červené pokračovat na Liščí louku až na rozcestí U Lesní Boudy. Dále pokračujte po žluté značce kolem Zahrádek až do Pece.

Pec pod Sněžkou

Obří důl

Sněžka

Slezký dům

Úpské rašeliniště

Luční bouda

Výrovka

Liščí hora

Zahrádky